У Росії викликали французького посла, щоб розповісти про «неприпустимі заяви» Сежурне

У Росії викликали французького посла, щоб розповісти про «неприпустимі заяви» Сежурне

Укрінформ
МЗС РФ викликало посла Франції в Росії П'єра Леві, щоб поінформувати про «неприйнятність» заяв французької влади. Йдеться про слова міністра закордонних справ Стефана Сежурне, який на початку тижня заявив, що розмови з Москвою більше не в інтересах його країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BFMTV.

«Посол був поінформований про неприйнятність подібних заяв, які не мають нічого спільного з реальністю», - так російська дипломатія прокоментувала виклик.

«Ми розцінюємо ці заяви міністра закордонних справ Франції як свідомий і цілеспрямований крок французької сторони, спрямований на те, щоб підірвати саму можливість будь-якого діалогу між двома країнами», - заявили в Москві.

Раніше Стефан Сежурне в інтерв’ю французьким медіа сказав, що дискутувати з російськими офіційними особами «не в наших інтересах, тому що комюніке, які виходять звідти, є брехнею».

Так Сежурне прокоментував наслідки розмови між міністрами оборони Себастьяном Лекорню та його колегою Сергієм Шойгу, яка була ініційована саме французькою стороною з метою передати корисну інформацію росіянам щодо теракту під Москвою.

В міноборони Росії оприлюднили документ за підсумками цього діалогу. У ньому повідомлялося, що міністри нібито висловили «готовність поговорити» про «конфлікт» в Україні, а також висловили сподівання, що до теракту не причетні французькі спецслужби, додавши що «київський режим нічого не робить без схвалення своїх західних кураторів».

Парижу довелось офіційно спростовувати всю цю інформацію та заявляти, що про жодну готовність до переговорів не йшлося.

Читайте також: Франція прискорює виробництво зброї, а Європі потрібно мобілізуватись - Макрон

Як повідомляв Укрінформ, Франція заявила, що Росія розгорнула проти неї грубу дезінформаційну кампанію.

Фото: MARVAUX/REA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-