Африканські країни закликали до стриманості після атаки Ірану на Ізраїль

Африканські країни закликали до стриманості після атаки Ірану на Ізраїль

Укрінформ
Кілька африканських країн висловили занепокоєння після атаки Ірану на Ізраїль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

У ПАР підкреслили, що всі сторони повинні "уникати будь-яких дій, які призведуть до ескалації напруженості в особливо крихкому регіоні", та закликали світ не забувати про війну в Газі.

"Південно-Африканська Республіка постійно наголошує, що незалежно від того, чи вважають держави застосування сили законним, ніколи не буде розумним вдаватися до війни, оскільки неминуче саме звичайні люди нестимуть основний тягар конфлікту", - заявили у ПАР.

Міністерство закордонних справ Нігерії закликало Іран та Ізраїль "виявляти стриманість" та "уникати ширшого конфлікту на Близькому Сході".

Читайте також: Атака Ірану на Ізраїль спричинила хаос в авіаційному русі - Reuters

"У цей критичний період двом країнам необхідно подумати про загальну прихильність мирному вирішенню конфліктів для просування глобального миру та безпеки", - заявили у нігерійському МЗС.

Президент Кенії Вільям Руто заявив, що напад Ірану "лише погіршує і без того делікатну ситуацію на Близькому Сході".

Руто сказав, що атака Ірану "має бути засуджена всіма миролюбними країнами", та що Кенія "закликає Ізраїль виявити максимальну стриманість".

Влада Сомалі закликала усі сторони "негайно припинити подальшу ескалацію та виявити максимальну стриманість".

Читайте також: Спроба Ірану завдати ударів по Ізраїлю провалилася - ISW

У міністерстві закордонних справ Сомалі додали, що посилення бойових дій загрожує регіональній стабільності та глобальній безпеці, і підкреслили необхідність припинення вогню в секторі Гази.

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Фото: ynetnews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-