Ізраїль через атаку Ірану відклав наступ на Рафах - CNN

Ізраїль через атаку Ірану відклав наступ на Рафах - CNN

Укрінформ
Ізраїль через атаку Ірану переніс наземний наступ на місто Рафах, оскільки обмірковує дії у відповідь.

Про це повідомляє CNN із посиланням на ізраїльські джерела, передає Укрінформ.

За словами співрозмовників, ВПС Ізраїлю мали розкидати листівки у деяких частинах Рафаха у понеділок на тлі підготовки до наземного наступу.

Нині ж, за словами ізраїльського чиновника, строки евакуації цивільного населення і майбутнього наступу на Рафах залишаються незрозумілими. Однак Ізраїль, як і раніше, сповнений рішучості провести цей наступ.

Військовий кабінет Ізраїлю на засіданні в понеділок продовжив обговорювати терміни і масштаби відповіді Ірану, повідомили офіційні особи. Військовий кабінет також обмірковує дипломатичні варіанти подальшої ізоляції Ірану на світовій арені.

Читайте також: Байден назвав помилкою підхід Ізраїлю до операції у секторі Гази

Бенні Ганц, ключовий член військового кабінету, наполягав на більш швидкій відповіді на атаку Ірану, зазначають співрозмовники видання. Ганц вважає, що чим довше Ізраїль зволікатиме з відповіддю на напад Ірану, тим важче буде заручитися міжнародною підтримкою. Серед варіантів, які розглядаються, - атака на іранський об'єкт, що стало б сигналом, але дозволило б уникнути жертв, сказав ізраїльський чиновник.

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Фото: Ariel Hermoni/IMoD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-