Євросоюз має продовжувати санкційну політику проти Росії - президент Литви

Євросоюз має продовжувати санкційну політику проти Росії - президент Литви

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що ЄС має накласти на Росію санкції у сфері енергетики й агропродукції, а передання Україні західного озброєння потрібно прискорити.

Про це він заявив журналістам перед початком дводенного спеціального засідання Європейської ради в середу у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

За словами литовського лідера, на карті світу зараз є дві гарячі точки – Близький Схід та Україна. “Я занепокоєний, що ми втрачаємо фокус щодо ситуації в Україні”, - зауважив Науседа.

Він зазначив, що Україна негайно потребує систем ППО, артилерійським систем, боєприпасів. Водночас від моменту прийняття рішень про військову допомогу і до її надання часто проходять місяці. Потрібно радіти не ухваленим рішенням, а їх реалізації, наголосив литовський лідер.

Науседа також підкреслив, що ЄС має продовжувати санкційну політику проти РФ. При цьому він звернув увагу на те, що спостерігається збільшення поставок до ЄС скрапленого газу з РФ, потрапляння на європейський ринок російської й білоруської агропродукції.

Читайте також: Росія не зможе виробляти ракети, якщо доступ до західних технологій перекрити - експерт

На його переконання, європейські лідери мають прийняти рішення для захисту ринку ЄС від імпорту товарів з Росії. Науседа підкреслив, що переконуватиме своїх європейських колег щодо запровадження додаткових тарифів для блокування російського імпорту. Президент Литви висловив сподівання, що ЄС буде достатньо рішучим для запровадження подальших санкцій проти Росії.

Як повідомлялося, 17-18 квітня у Брюсселі проходитиме спеціальна зустріч Європейської ради, під час якої лідери обговорюватимуть конкурентоспроможність Європейського Союзу, стан європейської економіки та шляхи підвищення ефективності Єдиного ринку.

Одним з головних питань на засіданні буде ситуація в Україні та збільшення допомоги з боку ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-