Парламент Британії схвалив заборону куріння для тих, хто народився після 2009 року

Парламент Британії схвалив заборону куріння для тих, хто народився після 2009 року

Укрінформ
У британському парламенті пройшов перше голосування законопроєкт про заборону продажу сигарет тим, хто народився після 1 січня 2009 року.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Цей законопроєкт був внесений прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунак, однак десятки його однопартійців проголосували проти.

Загалом законопроєкт підтримали 383 депутати, проти - 67. Це означає, що він перейде на наступний етап розгляду в парламенті, де до нього можуть вносити поправки.

Законопроєкт про тютюн і вейпи має на меті заборонити купувати тютюнові вироби дітям, народженим після 2009 року. Це одна з головних політичних ініціатив Сунака напередодні парламентських виборів, які відбудуться цього року.

План Сунака запровадити одні з найсуворіших у світі антитютюнові правила обурив деяких членів його правлячої Консервативної партії, в тому числі колишніх прем'єр-міністрів Ліз Трасс і Бориса Джонсона, які вважають, що держава не повинна втручатися в те, як люди живуть своїм життям.

Читайте також: В Україні з початком поширення електронних сигарет призупинилося падіння кількості курців - експерт

Сунак заявив, що він боротиметься з "найбільшою причиною поганого здоров'я, інвалідності та смерті, якій можна повністю запобігти".

Подібний закон у Новій Зеландії був скасований цього року новим коаліційним урядом ще до того, як він набув чинності.

Як повідомляв Укрінформ, британський уряд планує заборонити продаж одноразових вейпів та обмежити їхній асортимент.

А від січня Австралія заборонила імпорт одноразових електронних сигарет у межах боротьби з нікотиновою залежністю серед неповнолітніх.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-