Британський уряд ініціює розширення обміну розвідданими щодо втручання у вибори - Bloomberg

Британський уряд ініціює розширення обміну розвідданими щодо втручання у вибори - Bloomberg

Укрінформ
Велика Британія ініціює обмін розвідувальними даними про втручання у вибори не лише із членами Групи семи, а й іншими союзниками, оскільки вибори цьогоріч відбуватимуться у багатьох країнах світу.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

За даними видання, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак наполягає на тому, щоб активізувався обмін інформацією між розвідувальними службами країн «Групи семи» та інших європейських союзників щодо спроб ворожих країн поширювати дезінформацію та зривати вибори.

Зазначається, що учасники «Групи семи» прагнуть надати підтримку країнам, що не входять до G7, включно з Балканами, де є побоювання щодо потенційного втручання РФ.

У 2024 році близько 2 мільярдів виборців мають узяти участь у виборах у більш як 50 країнах. Також цьогоріч відбудуться вибори до Європейського парламенту.

Занепокоєння у США та Великій Британії стосуються потенційної можливості для РФ або інших «противників» вдатися до ворожих дій в інших частинах світу на тлі ймовірної передачі влади у Вашингтоні і Лондоні. Китай також перебуває в полі їхньої уваги, зазначає Bloomberg.

Читайте також: ФБР попереджає, що китайські хакери готуються атакувати критичну інфраструктуру США

Згідно з дослідженням Microsoft, РФ намагається підірвати підтримку України з боку США напередодні виборів, водночас китайські кампанії впливу спрямовані на те, щоб розділити американців та підірвати їхню віру у демократію.

Як повідомляв Укрінформ, корпорація Microsoft заявила, що впродовж останніх 45 днів активізувалися російські хакерські групи, які вдаються до спроб вплинути на майбутні президентські вибори у США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-