Бербок закликатиме країни ЄС долучитися до німецької ініціативи з посилення ППО України

Бербок закликатиме країни ЄС долучитися до німецької ініціативи з посилення ППО України

Укрінформ
Партнери мають шляхом посилення української ППО захистити міста, які президент РФ Володимир Путін свідомо та цілеспрямовано намагається зруйнувати.

Про це сказала міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед засіданням Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин, у якій беруть участь також очільники військових відомств, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Бербок зазначила, що сьогодні на майданчику ЄС, так само як перед тим у колі G7 і Ради НАТО-Україна, Німеччина апелюватиме до колег подивитися на запаси у своїх країнах і зробити все можливе для посилення української протиповітряної оборони.

«Підступна гра Путіна полягає в тому, щоби цілком свідомо та цілеспрямовано атакувати цивільне населення, цілі міста, цивільну інфраструктуру, потрібну для забезпечення життя. Ці міста ми маємо захистити в першу чергу», - заявила міністерка.

Вона зазначила, що Росія понад 2 роки веде війну проти Україну з неймовірною жорстокістю та всіма засобами. Росія поставила на воєнні рейки свою економіку та використовує всі засоби не лише для того, щоби зруйнувати Україну, але й атакувати європейський мирний порядок, додала вона.

«Путін взяв у заручники цілу державу, він кинув усю силу своєї економіки на ведення цієї війни», - сказала глава німецького МЗС.

Бербок також зазначила, що після ухвалення Палатою представників у США рішення про виділення допомоги Україні нарешті «серця найважливіших партнерів України – Європи та США – знову б’ються в унісон». Це добра новина не лише для України, але й для забезпечення європейського безпекового порядку, підкреслила вона.

Читайте також: У Міноборони ФРН запевняють, що система Patriot буде передана Україні якнайшвидше

Як повідомлялось, міністри оборони та закордонних справ ФРН вийшли зі спільною ініціативою щодо негайного пошуку додаткових систем ППО для України. При цьому Німеччина як приклад оголосила про те, що надасть ще одну систему Patriot на додаток до двох вже переданих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-