Фінляндія і Швеція мають відігравати важливу роль у зміцненні миру - президент Стубб

Фінляндія і Швеція мають відігравати важливу роль у зміцненні миру - президент Стубб

Укрінформ
Швеція і Фінляндія, два найновіші члени НАТО, мають відігравати важливу роль у підтриманні миру.

Про це заявив президент Фінляндії Александр Стубб під час офіційного візиту до Стокгольма, передає Укрінформ із посиланням на Euractiv

«Найкращий спосіб уникнути війни – це менше говорити і більше готуватися. Я думаю, що ви відчуваєте те ж саме. Це цілком зрозуміло», - сказав Стубб.

На його переконання, «Фінляндія і Швеція мають відіграти важливу роль у зміцненні миру». Президент додав, що, хоча «це звучить парадоксально», саме «тому ми хочемо мати сильні збройні сили і тому ми вступили в НАТО».

Читайте також: Безпекова угода має прокласти для України шлях в ЄС і НАТОпрезидент Фінляндії

«Неможливо переоцінити важливість того, що ми змогли зробити цей крок разом. Також неможливо переоцінити значення того, що ми день і ніч інформували один одного на всіх рівнях. Ситуація була критичною, і ми діяли відповідно», - сказав він, маючи на увазі подання Гельсінкі та Стокгольмом заявок на вступ до НАТО після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році.

Як повідомлялося, Швеція і Фінляндія вирішили відмовитися від своєї багаторічної політики неприєднання до військових альянсів та подали заявку на членство в НАТО після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Читайте також: Президент Фінляндії - про безпекову угоду: Хочемо відіграти свою роль у перемозі України

Фінляндія приєдналася до НАТО торік у квітні, Швеція – у березні 2024 року.

Фото: EPA-EFE/Henrik Montgomery

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-