В'їзд для туристів до Венеції стане платним

В'їзд для туристів до Венеції стане платним

Укрінформ
Італійське місто Венеція стане першим великим містом у світі, яке стягуватиме плату за в'їзд з туристів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Венеція завтра почне стягувати плату за в'їзд до міста з туристів, намагаючись захистити об'єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО від наслідків надмірного туризму.

За словами радника влади Венеції з питань туризму Сімоне Вентуріні, місто прив’язалося до масового туризму у 1960-х роках, і з того часу кількість відвідувачів зросла до такого рівня, що в найактивніші періоди року місто приваблює в середньому 40 000 людей щодня.

Міський голова Венеції Луїджі Бруньяро сказав, що хоче знову зробити Венецію "придатною для життя" місцевих.

Однак останній поштовх до нововведення стався після того, як минулого року ЮНЕСКО пригрозила внести Венецію до свого списку об’єктів спадщини, які перебувають під загрозою, посилаючись на масовий туризм та підвищення рівня води через зміну клімату.

Плата за доступ до Венеції коштуватиме 5 євро. Хоча, коли ця ідея була запропонована вперше, ціна досягала 10 євро.

Платити потрібно буде лише "одноденним туристам". Жителі міста, пасажири, студенти та діти до 14 років будуть звільнені від оплати, а також туристи, які залишаються в місті на ніч.

Критики нововведення кажуть, що плата в розмірі 5 євро з людини навряд чи відлякає багатьох туристів.

Читайте також: Венеція починає тестувати квитки для «туристів на один день»

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді влада Венеції заявила, що з 2024 року стягуватиме з одноденних туристів €5 за вхід до міста у пікові дні, вважаючи, що це допоможе зменшити натовпи відвідувачів.

З 16 січня на сайті відвідувачі можуть "зарезервувати" свій день у Венеції. Після оплати одноденної мандрівки туристи отримають QR-код, який перевірятиметься у семи точках контролю по всьому місту, зокрема, на залізничному вокзалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-