ЄС готує санкції проти суден, що доставляють зброю з КНДР до Росії - Reuters

ЄС готує санкції проти суден, що доставляють зброю з КНДР до Росії - Reuters

Укрінформ
Євросоюз може незабаром накласти санкції на морський транспорт, яким доставляється зброя з Північної Кореї до РФ.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на власні джерела пише Reuters.

“Очікується, що Європейська комісія запропонує запровадити санкції проти суден, які доставляють до Росії північнокорейське військове обладнання, а також проти танкерів, що уникають запровадженої G7 цінової стелі на російську нафту”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Єврокомісія наразі фіналізує свої пропозиції для 14-го санкційного пакету проти РФ. “Документи показують, що 40 компаній будуть додані до переліку підсанкційних. До них увійдуть російські компанії, які закуповують обладнання для війська, а також компанії у третіх країнах, які продавали Росії електроніку, напівпровідники та чипи, що мають військове застосування”, - стверджує Reuters.

Читайте також: ЄС готує санкції проти компаній з Туреччини, ОАЕ та Китаю за допомогу Росії

Серед третіх країн, компанії з яких можуть потрапити під санкції, значаться ОАЕ, Киргизстан, Туреччина та Китай. Усі вони збували Росії різну техніку з ЄС та США. “Цього тижня Єврокомісія неформально обговорює пропозиції із членами ЄС, після чого винесе їх на дебати Європейської Ради”, - зауважує агентство.

Як відомо, союзники України вже давно звинувачують Північну Корею у прямій підтримці незаконної війни Росії. У лютому США навели докази доставки понад 10 тисяч контейнерів із зброєю, боєприпасами та іншим військовим обладнанням з КНДР до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-