У Польщі до 2,5 року ув’язнення засудили росіянина за шпигунство для РФ

У Польщі до 2,5 року ув’язнення засудили росіянина за шпигунство для РФ

Укрінформ
Окружний суд у Гданську засудив до двох з половиною років ув'язнення росіянина, обвинуваченого в шпигунстві на користь цієї країни.

Як передає Укрінформ з посилання на радіо Gdansk, за даними слідства, чоловік займався шпигунською діяльністю упродовж семи років.

Зазначається, що росіянин перебував у Польщі легально та діяв під прикриттям підприємницької діяльності. Він також брав участь у діяльності груп історичної реконструкції і налагоджував контакти з діючими або відставними військовими.

“Він отримував інформацію від діючих і колишніх військових. Шпигунська діяльність підозрюваного зосереджувалася на військових частинах, розташованих у північно-східній частині Польщі. У її рамках він виконував завдання з ідентифікації важливих елементів збройних сил”,- повідомила прокурорка Окружної прокуратури в Гданську Гражина Вавжинюк.

Читайте також: Латвія оголосила в розшук екскандидатку в депутати, обвинувачену у шпигунстві на РФ

За версією слідства, росіянин надавав інформацію, зокрема, про дислокацію окремих військових частин, їх структуру, а також типи техніки та озброєння, що використовуються. Разом із росіянином підсудними були двоє обвинувачених у корупції. Їх засудили до одного року позбавлення волі умовно.

Як повідомлялося, у Німеччині затримали помічника депутата Європарламенту за підозрою у шпигунстві на Китай.

Фото: Фейсбук Mateusz Morawiecki

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-