У Литві назвали дезінформацією заяви Мінська про підготовку атаки дронами

У Литві назвали дезінформацією заяви Мінська про підготовку атаки дронами

Укрінформ
Збройні сили Литви спростували повідомлення білоруського Комітету держбезпеки про підготовку атаки безпілотниками з території Литви по Мінську.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє литовський мовник LRT.

Напередодні голова білоруського КДБ Іван Тертель сказав, що силовими структурами РБ було проведено "низку гострих заходів", що дозволили "запобігти ударам бойовими дронами". Нібито вони мали завдаватися з території Литви по об'єктах у Мінську та в його передмістях. Також, за версією Тертеля, «радикали у Литві та Польщі виробляють дрони для атак по критично важливих об'єктах Білорусі».

Представник Департаменту стратегічних комунікацій Збройних сил Литви майор Гінтаутас Чюніс спростував такі повідомлення. «Я можу на 100% стверджувати, що це є дезінформація. Це маячня, що Литва завдасть удару з безпілотника по Білорусі, іншого слова я не можу підібрати», - сказав Чюніс.

Читайте також: Парламент Литви продовжив на рік обмеження для росіян і білорусів

Представниця командувача Збройних сил Литви Живіле Діджгальвена також спростувала інформацію, що розповсюджується мінським режимом. «Ворожа інформаційна діяльність характеризується поширенням дезінформації та неправдивих звинувачень. Збройні сили Литви не робили і не роблять жодних ворожих дій проти інших країн», - заявила Діджгальвене.

Як повідомлялося, в середині березня Білорусь перекинула ешелон із технікою та військовими у складі 46 вагонів до Ошмянського району, який межує з Литвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-