Журналісти італійського суспільного мовника анонсували страйк

Журналісти італійського суспільного мовника анонсували страйк

Укрінформ
Журналісти національного суспільного телеканалу Італії RAI наступного місяця проведуть страйк через надмірне втручання уряду до редакційної політики.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на заяву журналістської профспілки телеканалу - Usigrai.

Зазначається, що члени профспілки протягом 24 годин 6 травня не виконуватимуть своїх службових обов’язків, протестуючи проти намагань «перетворити RAI на рупор уряду». «Серед інших проблем значиться нестача персоналу й скасування угоди стосовно доплат», - стверджує Reuters.

Водночас інша журналістська профспілка телеканалу, Unirai, яка нараховує менше членів, заявила, що не приєднується до страйку, назвавши його «політичним».

Reuters зауважує, що неналежний політичний вплив на RAI - давня проблема Італії, яка загострилася, коли на минулих вихідних телеканал раптово скасував участь опозиційно налаштованого письменника Антоніо Скураті. Офіційно це рішення було пояснене «редакційними причинами», однак критики уряду прем’єр-міністерки Джорджи Мелоні не погоджуються із такою аргументацією, вказуючи на політичний принцип формування наглядової ради телеканалу.

Читайте також: У Німеччині домовились про припинення страйків в аеропортах

Як повідомляв Укрінформ, у кінці 2023 року в Італії страйк оголошували також лікарі та медсестри. Медики виступили проти скорочення пенсій та інших заходів, що впливають на охорону здоров’я.

Фото з сайту ipi.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-