Honda інвестує $11 мільярдів у будівництво в Канаді заводів електрокарів

Honda інвестує $11 мільярдів у будівництво в Канаді заводів електрокарів

Укрінформ
Японський автовиробник Honda Motor планує побудувати в Канаді три заводи й реалізувати масштабний проєкт зі створення повного циклу виробництва електромобілів із загальним обсягом інвестицій близько $11 мільярдів.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

У планах компанії за чотири роки побудувати поряд із її підприємством поблизу Торонто новий завод із виробництва електромобілів та ще два нових, на яких випускатимуться основні компоненти акумуляторів до електрокарів.

Японська компанія вже проводить переговори з канадською владою стосовно субсидій для нових підприємств. Передбачається, що Honda забезпечить від 60% до 70% необхідного фінансування, а решту коштів інвестують її компанії-партнери в цьому проєкті, японська Asahi Kasei та південнокорейська Posco Future.

Читайте також: Hyundai інвестує понад $50 мільярдів у виробництво електромобілів

Очікується, що новий автозавод у Канаді запрацює у 2028 році й щорічно виготовлятиме до 240 000 автівок.

Присутній на церемонії старту проєкту прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо сказав, що Honda творить історію канадського автомобілебудування й разом із урядом країни інвестує у створення першого в Канаді повного циклу виготовлення електромобілів.

Трюдо назвав план Honda найбільшою автомобільною інвестицією в історії Канади й заявив, що реалізація цього проєкту допоможе створити понад 1000 робочих місць у країні.

Очікується, що нові заводи допоможуть Honda досягти своєї мети про збільшення до 2030 року продажів у регіоні електромобілів і авто на водневих паливних елементах до 40% та їх зростання до 100% і повну заміну автомобілів із двигунами внутрішнього згорання до 2040 року.

Зараз Honda переобладнує свій завод у Сполучених Штатах в Огайо, щоб із 2025 року виробляти там повністю електричні транспортні засоби.

Читайте також: Китайський автогігант BYD почав продажі електрокарів у Греції

Як повідомляв Укрінформ, американський автовиробник Tesla вирішив остаточно відмовитися від своїх давніх планів випустити відносно дешевий автомобіль, доступний широким масам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-