Парламентський комітет Швейцарії підтримав оборонний пакет із допомогою Україні на $5,5 мільярда

Парламентський комітет Швейцарії підтримав оборонний пакет із допомогою Україні на $5,5 мільярда

Укрінформ
Парламентський комітет Швейцарії проголосував за виділення 5 мільярдів швейцарських франків ($5,5 мільярда) на допомогу Україні в межах ширшого пакета заходів, спрямованих на підвищення обороноспроможності нейтральної країни.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

За підтримки законодавців від лівоцентристських та правоцентристських партій комітет з безпеки верхньої палати парламенту Швейцарії схвалив пакет заходів щодо виділення додатково на потреби армії країни 10,1 мільярда франків разом із допомогою Україні.

План, який ще має пройти ряд парламентських перевірок, перш ніж стане законом, був ухвалений вісьмома голосами проти п'яти.

У заяві парламенту наголошується, що багатомільярдний пакет був запланований як надзвичайний внесок у забезпечення безпеки Швейцарії та «миру в Європі» у зв'язку з війною, яку Росія веде проти України.

Читайте також: США готують для України оборонний пакет на $6 мільярдів - Reuters

Частина пакета для України спрямована на підтримку відбудови та ремонт інфраструктури.

Видання зазначає, що Швейцарію чинять тиск західні союзники, вимагаючи від неї більше допомоги Україні, тоді як праві націоналісти в парламенті наполягають на збереженні суворого нейтралітету.

Як повідомляв Укрінформ, у Швейцарії проходитиме 15-16 червня Глобальний саміт миру - міжнародна зустріч на рівні лідерів країн-учасниць Української формули миру.

Фото: en.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-