Китайські компанії продовжують ігнорувати санкції заради вигідних угод із Росією - ЗМІ

Китайські компанії продовжують ігнорувати санкції заради вигідних угод із Росією - ЗМІ

Укрінформ
Китайські компанії розширюють вплив на російську економіку, особливо у галузі сучасних технологій, допомагаючи росіянам обходити західні санкції.

Як передає Укрінформ, про це пише Newsweek.

Зазначається, що у Москві на початку квітня відбулася конференція "ЕкспоЕлектроніка", яка є головною можливістю для найсучасніших російських технологічних компаній укласти угоди з тими, хто приймає рішення в країні щодо галузі оборони.

Також на цьому заході були присутні китайські виробники. Це говорить про те, що КНР розширено впливає на російську економіку, особливо у сфері сучасних технологій, доступ до яких стає складнішим для компаній РФ після того, як країна-агресор почала вторгнення в Україну, що спричинило багато західних санкцій.

Щонайменше три компанії, які брали участь у виставці ExpoElectronica цього року, вже потрапили під санкції США за допомогу росіянам ухилятися від міжнародних торгівельних обмежень.

Згідно з даними журналістів, цьогоріч на виставці у РФ було представлено 348 китайських компаній, в той час як самих російських було 369.

Читайте також: США готові тиснути на Китай, щоб він припинив підтримку російського ВПК - Блінкен

"Ця траєкторія відображена у кількості китайських та гонконзьких експонентів на нещодавніх виставках ExpoElectronica. У 2023 році їх було лише 119, у 2022 році - 57, а у 2021 році - вісім", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Пекін під час візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена закликатиме Вашингтон утриматися від критики «нормальних відносин» між Китаєм та Росією і намагатиметься переконати не перетворювати «проблему України» на проблему китайсько-американських відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-