У Тбілісі проходить черговий протест через закон про «іноагентів»

У Тбілісі проходить черговий протест через закон про «іноагентів»

Укрінформ
У Тбілісі в неділю проходить акція протесту проти законопроєкту про «іноагентів» під гаслом «Ні – російському закону». Так – Європі».

Про це повідомляє Эхо Кавказа, передає Укрінформ.

До протесту, організованого неурядовим сектором та молодіжними рухами, приєдналися представники опозиції, громадські активісти та звичайні громадяни.

«Ми хочемо, щоб Грузія була країною-членом Євросоюзу, зараз у нас є вікно для цього процесу, яке може закритися», – заявила одна із учасниць демонстрації.

Водночас у правлячій партії «Грузинська мрія», яка просуває скандальний законопроєкт, оголосили про підготовку акції протесту у відповідь, яка має відбутися завтра о 20:00 за місцевим часом на проспекті Руставелі у Тбілісі.

У цьому зв'язку громадський активіст Ладо Мачаваріані сказав, що у понеділок противники законопроєкту не будуть виходити на проспект Руставелі. «Ми не будемо протистояти співвітчизникам, не дамо нікому шансу на провокацію», – заявив він від імені молодіжних груп та студентських рухів.

Читайте також: Європарламент застеріг Грузію від ухвалення закону про «іноагентів»

Як повідомлялося, парламент Грузії 17 квітня затвердив закон про «іноагентів» у першому читанні. Документ підтримали 83 депутати, жоден не проголосував проти.

Відповідно до законопроєкту, організаціями, які представляють інтереси «іноземної сили», є непідприємницькі (некомерційні) юридичні особи; мовники; власники ЗМІ, джерелом понад 20% від загального прибутку яких протягом календарного року є «іноземна сила».

29 квітня на засіданні парламентського комітету з юридичних питань відбудеться постатейний розгляд законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу» до другого читання.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-