Париж, Берлін і Варшава закликали подвоїти зусилля для боротьби з дезінформацією РФ

Париж, Берлін і Варшава закликали подвоїти зусилля для боротьби з дезінформацією РФ

Укрінформ
Французький міністр-делегат з питань Європи Жан-Ноель Барро, заступниця німецького міністра з європейських справ Анна Лурманн та польський міністр зі зв’язків з ЄС Адам Шлапка закликали подвоїти зусилля для захисту від дезінформаційних операцій з боку іноземних суб'єктів, пов'язаних з Росією.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у спільній заяві, ухваленій учасниками зустрічі у форматі Веймарського трикутника. Про це повідомив французький міністр Барро на своїй сторінці в Х.

«Російське втручання, війна в Україні, підтримка демократії: перед обличчям цих викликів Європа повинна бути амбітною. Франція Німеччина та Польща об'єдналися, щоб їхній голос був почутий в ЄС», - йдеться в повідомленні.

Представники Веймарського трикутника також запропонували внести це питання до порядку денного Ради з загальних питань 21 травня, саме цей орган готує засідання Європейської Ради.

Жан-Ноель Барро повідомив, що французьке агентство Viginum, відповідальне за боротьбу з іноземним цифровим втручанням, продовжило своє розслідування та виявило виявило 31 нове доменне ім'я, створене в період з 20 по 26 березня, яке належить до мережі Portal Kombat. Ця інформаційна мережа, за словами міністра, націлена на аудиторію майже всіх держав-членів Європейського Союзу.

Читайте також: Поліція Чехії: Російська розвідка у 2014 році підірвала військові склади у Врбетиці

Нагадаємо, на початку лютого Франція оголосила, що Viginum викрив "структуровану і скоординовану" мережу сайтів, відому як "Portal Kombat", які поширюють російську пропаганду в Європі і США.

Зі свого боку, "в рамках міжнародного співробітництва між кількома службами безпеки, в тому числі чеською Службою інформаційної безпеки, Агентство внутрішньої безпеки Польщі провело низку обшуків, затримань і допитів", - йдеться у спільній заяві трьох міністрів з питань Європи.

Ці оперативні заходи викрили російську мережу, яка проводила дезінформаційну діяльність та інші операції впливу в рамках порталу під назвою «Голос Європи", метою дяільності якого було "послабити підтримку України та завдати шкоди іміджу ЄС", - заявили міністри.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Чехії включив у національний санкційний список обвинувачуваного у держзраді колишнього народного депутата України Віктора Медведчука, російського пропагандиста Артема Марчевського та компанію Voice of Europe. За даними чеської влади, Медведчук керує з Росії операцією щодо поширення російського впливу на території Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-