Макрон переконуватиме лідера КНР вплинути на Путіна для завершення війни - Bloomberg

Макрон переконуватиме лідера КНР вплинути на Путіна для завершення війни - Bloomberg

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон має намір поглибити особисті зв'язки з лідером КНР Сі Цзіньпіном під час його дводенного візиту до Франції та закликатиме китайського лідера спонукати президента РФ Володимира Путіна припинити війну в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg

"Президент Еммануель Макрон прагне поглибити особисті зв’язки із Сі Цзіньпіном під час його дводенного візиту до Франції і закликатиме китайського лідера спонукати Володимира Путіна припинити війну РФ в Україні", - йдеться у повідомленні.

Джерела Bloomberg повідомили, що президент Франції також має намір залучити китайські інвестиції у галузь виробництва електронних акумуляторів у Франції.

Зазначається, що французький президент планує запросити Сі на вечерю в Єлисейський палац у Парижі, де в меню може бути французький коньяк, щодо якого Пекін проводить антидемпінгове розслідування.

Читайте також: Макрон: Війна Росії в Україні є головною загрозою європейській безпеці, вирішується доля континенту

Окрім того, Макрон запросить свого китайського колегу до південно-західного департаменту Верхні Піренеї, де французький президент у дитинстві відвідував бабусю.

Лідер КНР планує відвідати країни Європи вперше за п'ять років на тлі зростання напруженості у відносинах із Заходом з низки питань, включно з торгівлею, звинуваченнями у шпигунстві та підтримкою Пекіном агресії РФ.

Як повідомлялося, візит Сі Цзіньпіна до Європи триватиме з 5 по 10 травня, під час поїздки він планує відвідати Францію, Сербію та Угорщину.

Фото: Jacques Witt/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-