Трампа оштрафували на $9000 за дописи в соцмережах про суд

Трампа оштрафували на $9000 за дописи в соцмережах про суд

Укрінформ
Суддя Нью-Йорка Хуан Мерчан визнав колишнього президента США Дональда Трампа винним у порушенні заборони на публікацію інформації про суд над ним у так званій справі про "порногроші" та зобов'язав політика сплатити 9 тисяч доларів штрафу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Сьогодні суддя у справі про підкуп порнозірки Дональдом Трампом, оштрафував колишнього президента США на 9000 доларів за неповагу до суду та сказав, що розгляне можливість ув’язнити його, якщо він продовжуватиме порушувати заборону", - йдеться у повідомленні.

Обвинувачення у справі стверджувало, що 10 дописів Трампа в його соцмережі Truth Social, де критикувались відібрані судом присяжні та потенційні свідки прокуратури, порушують так званий gag order – заборону розголошення інформації про учасників процесу.

Читайте також: Трамп вимагає від Європи «збільшити розмір підтримки України до американського»

Суддя Мерчан підтримав звинувачення, але наклав дещо менший штраф, ніж воно просило – 9 тисяч доларів замість 10 тисяч. Трампа також зобов'язали видалити дописи зі свого акаунту в Truth Social та з сайту своєї передвиборчої кампанії.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня у Нью-Йорку на Мангеттені офіційно розпочався судовий кримінальний процес за участю 12 присяжних над Трампом у справі про фінансові махінації при підкупі порнозірки за мовчання у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-