У Парижі під час першотравневих мітингів постраждали 57 поліцейських, затримані 35 осіб

У Парижі під час першотравневих мітингів постраждали 57 поліцейських, затримані 35 осіб

Відео
Укрінформ
Під час мітингу та ходи на 1 травня в Парижі постраждали 57 правоохоронців та були затримані 35 осіб.

Ці цифри повідомила поліцейська префектура столиці, передає Укрінформ з посиланням на BFMTV.

«Ваші мужні дії дозволили паризькій демонстрації пройти в хороших умовах, попри присутність порушників порядку, які мали намір затіяти бійку і завдати шкоди. Деякі з вас були поранені, і мої думки з вами», - звернулася до правоохоронців префект Парижа Лоран Нуньєс в соцмережі Х

Під час демонстрацій в столиці 57 співробітників силових структур отримали поранення. З 35 осіб, яких затримали, четверо були заарештовані за застосування сили до правоохоронців.

Читайте також: У Франції на День праці спалили символ Олімпіади

Від 18 тисяч, за даними префектури, та до 50 тисяч демонстрантів, за даними профспілок, пройшли в середу столицею, що приблизно в десять разів менше, ніж у 2023 році, коли на День праці протестували проти пенсійної реформи.

Загалом у Франції, за оновленими даними Міністерства внутрішніх справ, 1 травня в демонстраціях, організованих до Дня праці, взяла участь 121 тисяча людей, тоді як профспілки нарахували понад 200 тисяч.

Зазначається, що першотравневі демонстрації у Франції об’єднали учасників з різними вимогами – від підвищення зарплатні до припинення вогню в Газі та більшого захисту працівників у Європі. Одними з найактивніших були учасники пропалестинських заходів та противники проведення Олімпійських ігор. 

Як повідомляв Укрінформ, на Кубі вперше за 64 роки скасували традиційний парад на 1 травня.

Фото: скриншот Par CNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-