Латвія планує підготувати понад 12 тисяч тимчасових укриттів для цивільних

Латвія планує підготувати понад 12 тисяч тимчасових укриттів для цивільних

Укрінформ
Латвія планує облаштувати 3,12 тис сховищ і 12,49 тис тимчасових укриттів, для чого потрібно буде виділяти як мінімум 98 679 900 євро щороку, з 2025 по 2034 рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє латвійський мовник LSM з посиланням на проєкт доповіді МВС Латвії уряду. 

Згідно наданих розрахунків, середня місткість сховища - 200 осіб, місць для тимчасового укриття – по 100 осіб. Таким чином, 3120 сховищ зможуть надати захист 624 тисячам осіб; 12 490 місць для тимчасового укриття захистять 1,249 мільйона мешканців.

У проєкті МВС прописані можливі джерела - фонди Європейського союзу, програма державної підтримки (Міністерство охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку), заявки муніципальних інвестиційних проектів на одержання позики з держбюджету тощо.

Читайте також: Глави МЗС країн Балтії попереджають, що глушіння GPS Росією загрожує повітряною катастрофою

За словами прем'єр-міністра Латвії Евіки Сіліні вже цього року в країні з'являться спеціальні знаки, які сповіщатимуть, де знаходяться укриття.

Такі відомості з’являються на тлі повідомлень про те, що Росія вже готується до наступної війни. Так за інформацією зовнішньої та військової розвідки Естонії, «через два роки після того, як РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, Кремль реструктуризує та розширює армію в очікуванні конфлікту з країнами НАТО, який може розпочатися у наступні 10 років». Крім того, за словами естонських розвідників, РФ вдалося перевести економіку на воєнні рейки.

Читайте також: Остін не виключає, що наступною ціллю Путіна стануть країни Балтії

Як повідомлялося, Ризька міська рада з квітня впорядкує підвали кількох муніципальних будівель і запрошує жителів попрацювати у своїх підвалах, щоб пристосувати їх до вимог цивільної оборони.

Фото:  Юлія Біте / LSM.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-