Шольц зустрінеться з главами урядів країн Балтії, говоритимуть про підтримку України та безпеку

Шольц зустрінеться з главами урядів країн Балтії, говоритимуть про підтримку України та безпеку

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц відвідає 6 травня Литву та Латвію, де обговорить, серед іншого, підтримку України.

Про це, як передає кореспондент Укрінформу, повідомив журналістам у Берліні заступник речника федерального уряду Вольфганг Бюхнер.

«На порядку денному будуть питання політики безпеки та оборони, російської агресорської війни проти України, актуальні питання енергетичної та європейської політики», - зазначив Бюхнер.

У Литві канцлер проведе перемовини з президентом Гітанасом Науседою на військовому полігоні Пабраде. Серед тем обговорення буде німецька бригада в Литві, подальша підтримка України та двосторонні відносини. Канцлер також відвідає солдатів 10-ї бронетанкової дивізії, яка перебуває в Литві на навчаннях GRAND QUADRIGA. Ці навчання є внеском Німеччини в масштабні навчання НАТО Steadfast Defender.

У Ризі відбудеться зустріч глави німецького уряду з латвійською колегою Евікою Сіліньєю.

Після цього там же відбудеться зустріч з главами урядів усіх трьох балтійських держав. Участь візьмуть канцлер ФРН Олаф Шольц, прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте та прем’єр-міністр Латвії Евіка Сілінья.

Читайте також: Глави МЗС Польщі та Німеччини прокоментували ймовірність передачі Україні ракет Taurus

Як повідомлялося, передове командування бригади перебуває в Литві з початку квітня цього року. Повністю розгорнути німецький контингент планується до 2027 року. Це буде перша подібна місія для Бундесверу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-