На «інавгурації» Путіна будуть представники семи країн ЄС - Reuters

На «інавгурації» Путіна будуть представники семи країн ЄС - Reuters

Укрінформ
Більшість членів ЄС бойкотуватимуть «інавгурацію» Путіна, але сім держав, у тому числі Франція, готові відправити на церемонію своїх представників.

Дипломатичне джерело в Парижі повідомило, що Францію на церемонії представлятиме посол у Росії, передає Укрінформ із посиланням на Reuters,

Зазначається, що Кремль запросив усіх іноземних послів у Москві на «інавгурацію» Путіна.

Глава зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозеп Боррель виступив проти участі ЄС в церемонії. 20 країн євроспільноти, зокрема Німеччина, бойкотуватимуть захід, але сім держав, за даними Reuters, відправлять своїх представників.

Країни Балтії, які не мають послів у Москві, категорично відкинули можливість присутності своїх на «інавгурації».

«Ми вважаємо, що ізоляція Росії, й особливо її злочинного лідера, має тривати, – заявив міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс. – Участь в «інавгурації» Путіна є неприйнятною для Литви. Нашим пріоритетом залишається підтримка України та її народу, який бореться проти російської агресії».

Читайте також: Посол Польщі не братиме участі в «інавгурації» Путіна

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати не будуть представлені на жодному рівні під час офіційних заходів у Москві. Водночас у Держдепі заявили, що вважають Путіна легітимним президентом РФ.

Раніше Франція засуджувала репресії, які супроводжували виборчу кампанію в РФ та позбавляли громадян реального вибору, а також спроби залучити до участі в голосуванні жителів окупованих українських територій, що є порушенням міжнародного права і Статуту ООН.

Французько-російські відносини погіршилися в останні місяці, коли Париж збільшив підтримку України. Президент Макрон заявив, що не виключає відправки військ в Україну, якщо Росія прорве лінію фронту, й Київ звернеться з проханням про підтримку.

Читайте також: У Франції спростували інформацію про нібито відправлення солдатів в Україну

МЗС України заявило, що наша держава не бачить правових підстав для визнання російського диктатора Володимира Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ, та закликає світ не визнавати результати цих псевдовиборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-