США ввели санкції проти лідера російського кіберзлочинного угруповання LockBit

США ввели санкції проти лідера російського кіберзлочинного угруповання LockBit

Укрінформ
Уряд США ввів санкції проти громадянина Росії Дмитра Хорошева, який очолює групу інтернет-здирників LockBit, через його роль у розробці та розповсюдженні шкідливих програм-вимагачів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Сьогоднішні дії підтверджують нашу відданість ліквідації екосистеми програм-здирників та викриванню тих, хто намагається здійснити ці атаки проти США, нашої критично важливої інфраструктури та наших громадян», - заявив заступник міністра фінансів США з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Зазначається, що справою LockBit та Хорошева займалися Мін’юст США й ФБР, а також Національне агентство зі злочинності Сполученого Королівства, Федеральна поліція Австралії та інші міжнародні партнери.

Паралельно Міністерство юстиції США оголосило обвинувальний вирок проти Хорошева, а Держдепартамент запропонував винагороду за інформацію, яка приведе до арешту та/або його засудження.

Читайте також: ЄС у наступному пакеті санкцій проти Росії накладе обмеження на 11 кораблів - Bloomberg

Велика Британія й Австралія також оголосили санкції проти лідера LockBit.

Як повідомлялося, уряд США вже вводив санкції проти російських кіберзлочинців, причетних до інтернет-здирництва з вимогою викупів. При цьому заклики США до російського уряду завадити кіберзлочинцям вільно діяти в юрисдикції РФ прогнозовано не привели до результатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-