У РФ хакери зламали телеканали: замість параду показували кадри, пов'язані з війною в Україні

У РФ хакери зламали телеканали: замість параду показували кадри, пов'язані з війною в Україні

Відео
Укрінформ
Невідомі хакери в низці російських регіонів вдерлися в ефіри місцевих телепровайдерів під час параду з Красної площі. Замість нього був показаний різноманітний опозиційний контент.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє, зокрема Телеграм-канал «Осторожно новости».

Згідно повідомлень від жителів російських регіонів, через злам системи Smart TV невідомі перешкодили трансляції параду Перемоги. Замість нього мешканці, зокрема, Омської, Іркутської областей, Башкортостану могли спостерігати відео із заголовками опозиційних ЗМІ, кадри «Російського маршу» та історій колишніх ув'язнених, які брали участь у війні проти України.

Опозиційний ТГ-канал «Сирена» додав подробиці контенту, запропонованого хакерами в Оренбурзькій області та Башкортостані. Замість параду Перемоги глядачі бачили кадри теракту у «Крокусі», відео фальсифікації російських виборів та фото учасників війни в Україні з написом «вбивця» на кожному.

Уточнюється, що невідомі, які вдерлися в ефір телепровайдера "Уфанет" (обслуговую 600 міст і селищ) «оголосили імпічмент» Путіну, звинуватили його у фальсифікації голосів, «розв'язуванні війни з найближчим народом», а також у бездіяльності під час великих терактів.

Читайте також: Хакери зламали супутниковий ефір низки українських каналів і запустили трансляцію параду в Москві

Інший опозиційний Телеграм-канал Astra розповів, що в місті Орську Оренбурзької області, яке потерпало від повені, показували затоплений Орськ, розповідали про розкрадання грошей на дамбу. Такий ефір хвилин 40 був на всіх каналах користувачів цифрових телевізійних приставок SberBox і Уфанет-тв.

Як повідомлялося, 9 травня у Латвії сталася кібератака на телеканали, що транслюються оператором Balticom. Унаслідок цього там якийсь час показували прокремлівську пропаганду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-