Канада вимагає від грузинської влади поважати право на мирний протест

Канада вимагає від грузинської влади поважати право на мирний протест

Укрінформ
Канада висловила занепокоєння через переслідування мирних продемократичних протестувальників у Грузії.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві на сторінці Міністерства закордонних справ Канади у соцмережі Х.

“Канада глибоко занепокоєна через масові випадки залякувань мирних протестувальників, зокрема через арешти представників продемократичних організацій громадянського суспільства у Грузії”, - заявили у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві зауважили, що ці протести відбуваються через справедливі занепокоєння грузинів новим законом про “іноагентів”, схваленим грузинським парламентом цього тижня.

“Канада закликає правлячу партію Грузії змінити небезпечний курс та поважати права мирних протестувальників”, - наголосили у міністерстві.

Як повідомлялося, у вівторок, 14 травня, парламент Грузії у третьому, остаточному читанні, ухвалив закон «Про прозорість іноземного впливу».

Читайте також: Мітинги проти закону про «іноагентів» у Грузії: двох учасників можуть засудити до шести років

Того ж дня біля будівлі парламенту Грузії у Тбілісі зібралось кілька тисяч протестувальників, силовики здійснювали розгін демонстрантів та проводили затримання.

Учасники мітингу 14 травня пошкодили захисний залізний бар'єр, встановлений біля будівлі парламенту. Згідно із останньою інформацією, на мітингу у вівторок були затримані 13 осіб, серед яких активіст Лазаре Грігоріадіс, учасник мітингів проти закону про "іноагентів" 2023 року, помилуваний президентом Грузії у квітні.

Фото з сайту cocqsida.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-