Ізраїль припиняє дію угоди про вільну торгівлю з Туреччиною

Ізраїль припиняє дію угоди про вільну торгівлю з Туреччиною

Укрінформ
Ізраїль ухвалив рішення про припинення дії угоди про вільну торгівлю з Туреччиною та вводить мито у розмірі 100% вартості товару на додаток до існуючої ставки митного збору.

Відповідну заяву в мережі Х зробив міністр фінансів Ізраїлю Бецалель Смотрич, повідомляє Укрінформ з посиланням на Haberler.

“Якщо наприкінці терміну Ердогана громадяни Туреччини оберуть лідера, який зі здоровим глуздом і не ворожим до Ізраїлю, можна буде знову відкрити торговий шлях з Туреччиною”, - передає видання зміст повідомлення.

Міністр фінансів Ізраїлю заявив, що відповідно до угоди про вільну торгівлю всі знижені митні ставки, що застосовуються до товарів, імпортованих з Туреччини до Ізраїлю, будуть скасовані. Окрім того, що будь-який товар, імпортований з Туреччини до Ізраїлю, буде обкладатися митом у розмірі 100 відсотків вартості товару на додаток до існуючої ставки митного збору.

«У нас є національна гідність, національна гордість і сильна економіка, і цій економіці не потрібно підтримувати тих, хто проти неї бореться», – написав Смотрич.

Ізраїльський міністр звинуватив Туреччину у серйозному порушенні міжнародних торговельних угод.

Читайте також: Єгипет відхилив ідею Ізраїлю щодо спільного відкриття пункту пропуску в Рафаху

Смотрич також вказав, що згідно з опитуванням Ізраїльської асоціації виробників, країнами, які можуть стати актуальною альтернативою Туреччині для ізраїльських виробників в імпорті, є Китай, країни Східної Європи, Греція, Німеччина, Кіпр, Тайвань та інші.

Як повідомляв Укрінформ, міністерство торгівлі Туреччини оголосило 2 травня про припинення експортно-імпортних операцій між Туреччиною та Ізраїлем, що стосуються всіх товарів, доки не буде забезпечено безперебійний потік гуманітарної допомоги в Газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-