Прем'єрка Естонії про війну РФ проти України: У нас немає «плану Б»

Прем'єрка Естонії про війну РФ проти України: У нас немає «плану Б»

Укрінформ
Прем'єрка Естонії Кая Каллас наголосила на необхідності посилити військову підтримку України, щоб забезпечити її перемогу.

Про це вона заявила BBC, передає Укрінформ.

Говорячи про допомогу Україні у протистоянні російському вторгненню, Каллас підкреслила: "У нас немає "плану Б" на випадок перемоги РФ, тому що тоді ми перестанемо зосереджуватися на "плані А".

Вона нагадала, що уряд Естонії виділяє на підтримку України понад 1% ВВП. "Якби кожна країна НАТО зробила це, Україна перемогла б", – переконана прем'єр-міністр.

За її словами, перемога України - це не лише територія. "Якщо Україна приєднається до НАТО, навіть не маючи певної території, то це буде перемогою, тому що вона буде під парасолькою НАТО", - зазначила Каллас.

Прем'єрка також наголосила, що в Естонії розуміють: щойно бойові дії в Україні припиняться, Володимир Путін зверне свою увагу на країни Балтії, прагнучи повернути їх під контроль Москви. Нині РФ веде гібридну війну проти країн Заходу та "хоче посіяти страх у наших суспільствах", додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, російські прикордонники у ніч проти 23 травня вкрали понад 20 буїв, встановлених в естонських водах прикордонною охороною Естонії.

Європейський Союз назвав неприйнятними дії Росії та звернувся до Кремля із вимогою припинити провокаційну діяльність і повернути світлові буї на місце.

Фото: Government Office

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-