У Ватикані затримали ексспівробітника за спробу продажу зниклого рукопису 17 сторіччя

У Ватикані затримали ексспівробітника за спробу продажу зниклого рукопису 17 сторіччя

Укрінформ
Поліція Ватикану затримала колишнього співробітника Святішого престолу за спробу продати рукопис 17 сторіччя італійського архітектора й скульптора Джан Лоренцо Берніні, який раніше зник з архівів.

Як передає Укрінформ, про це Reuters повідомив речник Ватикану.

Підозрюваний, якого затримали ще 27 травня за звинуваченням у спробі вимагання, працював раніше в установі Fabric of St. Peter, відповідальній за збереження та утримання базиліки Святого Петра.

Він залишається під вартою у Ватикані.

Його вже двічі допитували за останні дні. Вже наступного тижня прокуратура Ватикану вирішуватиме, чи буде йому висунуті офіційні звинувачення.

Зазначається, що правоохоронці розпочали розслідування після заяви Fabric of St. Peter. За даними італійської газети Domani, чоловік за 120 000 євро намагався продати рукопис кардиналу Мауро Гамбетті, архієрею базиліки Святого Петра.

Читайте також: Суд Ватикану вперше відправив за ґрати кардинала

За словами експертів, 18-сторінковий рукопис містить перші деталі декоративних елементів навісу базиліки Святого Петра, розробленого Берніні.

Сам Берніні вважається провідним майстром італійської барокової архітектури 17 століття, і серед його шедеврів є колонада навколо площі Святого Петра.

Як повідомляв Укрінформ, у Національній бібліотеці Іспанії завдяки застосуванню штучного інтелекту вдалося знайти невідому до цього часу п’єсу Лопе де Веги, написану кілька століть тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-