У Франції сьогодні обирають 81 депутата Європарламенту

У Франції сьогодні обирають 81 депутата Європарламенту

Укрінформ
Виборчі дільниці для голосування на виборах до Європейського парламенту відчинились о 8 ранку в неділю в кожній комуні Франції. Близько 49,5 мільйонів виборців обиратимуть 81 депутата Європарламенту в однотуровому голосуванні.

Як передає Укрінформ, попередні прогнози щодо кількості місць у новому складі Європарламенту мають оприлюднити невдовзі після 20:00, повідомляє France Info.

"Я очікую, що опитування виявляться помилковими. Багато людей будуть ухалювати рішення в останню хвилину. І перш за все відповідно до національних пріоритетів», - розповіла одна з виборців у Страсбурзі.

Нагадаємо, згідно з останніми прогнозами перед голосуванням, у Франції ультраправі сили удвічі випереджали решту кандидатів.

"Для мене їх вплив на наше життя очевидний, тому так важливо піти на вибори. Але щодо батьків, я не впевнена, що вони усвідомлюють важливість голосування сьогодні", - поділилась 35-річна жінка на виході з найближчої до Європарламенту в Страсбурзі дільниці, у школі Бранлі.

Французи - європейські чемпіони за кількістю поданих списків: тридцять вісім. Франція випереджає Німеччину з тридцятьма п'ятьма списками та Іспанію, де було подано тридцять чотири списки.

У списках імена чоловіків і жінок чергуються, і кожен з них містить 81 ім'я та прізвище. Кожна країна може встановлювати виборчий бар'єр не більше 5%. Саме так відбувається у Франції, де список, що набрав менше 5% голосів, не отримає жодного місця в парламенті.

Читайте також: Як Франція протистоїть російським інформаційним вкидам

Ці вибори регулюються низкою загальних правил: пряме загальне виборче право в один тур і пропорційне представництво. Таким чином, список, який отримує 18% голосів, отримує 18% місць, виділених для його країни. У Франції з 2019 року виборці голосують в єдиному національному виборчому окрузі.

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня у 27 країнах ЄС стартували вибори до Європейського парламенту, голосування розпочалося у Нідерландах.

Фото: MARC OLLIVIER/ARCHIVES OUEST-FRANCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-