По всій Кенії проходять антиподаткові протести, вже вісім загиблих

По всій Кенії проходять антиподаткові протести, вже вісім загиблих

Укрінформ
У столиці Кенії Найробі тисячі протестувальників з самого ранку вийшли на антиурядові протести проти підвищення податків, які, за словами демонстрантів, є обтяжливими для переважно бідної країни.

Про це повідомляє Bloomberg і ВВС, передає Укрінформ.

Одночасні протести відбуваються по всій країні.

Від ранку у столиці проходили сутички з поліцією, а силовики розганяли натовп гумовими кулями і сльозогінним газом. Місцева телекомпанія KTN із посиланням на екстрені служби повідомила про щонайменше вісім загиблих.

Протестувальники кидали каміння, скандуючи гасла із закликом до чинного президента «Руто має піти!». Пізніше вони прорвалися до будівлі парламенту. Згодом поліції вдалося розігнати їх.

Протягом усього дня підприємства були закриті, а рух транспорту в місті був паралізований, оскільки силовики брали участь у перестрілках з демонстрантами.

Поштовхом для протестувальників стало ухвалення депутатами парламенту суперечливого фінансового законопроєкту, який запроваджував непопулярні податкові пропозиції.

Уряд, який відкинув деякі з найбільш суперечливих заходів, заявляє, що нові податки необхідні для фінансування видаткових програм і зменшення боргового тягаря. Але протестувальники заявили, що цього недостатньо, і виступили за повне відкликання законопроєкту.

Читайте також: В Ізраїлі відбулися антиурядові протести, є затримані

У багатьох інших частинах країни також спостерігаються величезні натовпи людей, а місцева кенійська газета "Daily Nation" повідомляє про протести у близько 30 з 47 графств країни.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок прихильники незалежності Нової Каледонії відновили протести після екстрадиції їхнього лідера Крістіана Тейна до Франції.

Фото: Kang-Chun Cheng/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-