Мелоні назвала економічну підтримку РФ Китаєм предметом «великих розбіжностей»

Мелоні назвала економічну підтримку РФ Китаєм предметом «великих розбіжностей»

Укрінформ
Підтримка Пекіном російського промислового комплексу - це предмет «великих розбіжностей», заявила голова уряду Італії Джорджа Мелоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Під час візиту до Пекіна Мелоні заявила, що Китай є важливою зацікавленою стороною у пошуку рішення про припинення війни РФ проти України.

«Я вважаю, що Китай може стати, виходячи з принципів суверенітету та територіальної цілісності, до яких він завжди апелює, ключовим гравцем у допомозі з визначення елементів справедливого миру», - сказала Мелоні коментуючи війну в Україні.

Читайте також: Мелоні та Сі обговорили війну Росії проти України

Мелоні охарактеризувала свою зустріч із Сі Цзіньпіном як «відверту та поважну» та оголосила, що прем'єр-міністри обох країн проводитимуть щорічні зустрічі для підтримки зв'язку.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні під час візиту до Пекіна обговорила із головою КНР Сі Цзіньпіном війну в Україні, ситуацію на Близькому Сході та інші нагальні питання.

Торік у грудні Італія офіційно повідомила Китаю, що виходить з його торговельної ініціативи «Один пояс, один шлях» (Belt-Road Initiative).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-