Листування команди Трампа зазнало внутрішнього втручання, Politico отримало деякі документи

Листування команди Трампа зазнало внутрішнього втручання, Politico отримало деякі документи

Укрінформ
Команда кандидата на посаду президента США Дональда Трампа стверджує, що її внутрішнє листування зазнало зовнішнього втручання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politiko, зазначивши, що це зʼясувалося після того, як воно почало отримувати електронні листи з анонімного акаунта з документами штабу Трампа.

Команда звинуватила «іноземні джерела, ворожі Сполученим Штатам», пославшись на звіт Microsoft, опублікований у п'ятницю, про те, що іранські хакери «надіслали в червні фішинговий електронний лист відповідальній особі, котра займається виборчою кампанією 2024 року».

У Microsoft не назвали, про чию саме кампанію ідеться, але все вказує на штаб Трампа.

22 липня видання Politico почало отримувати електронні листи з анонімного акаунта від особи, яка називала себе «Робертом».

Серед документів було досьє на Трампового висуванця на посаду віцепрезидента сенатора Джей Ді Венса, датоване 23 лютого.

Досьє з 271 сторінки містить загальнодоступну інформацію про минуле Венса та його заяви, зокрема його критику Трампа, позначену в документі як «потенційно вразливі місця».

Читайте також: Іран проводить кібероперації для впливу на вибори у США - Microsoft

«Роберт» повідомив, що має «різні документи - від юридичних і судових (щодо Трампа) - до внутрішніх, які стосуються дискусій у виборчій кампанії».

На запитання, як він отримав ці матеріали, адресант  відповів: «Пропоную не цікавитися, звідки я їх отримав. Будь-яка відповідь на це питання скомпрометує мене, а також юридично заборонить вам їх публікувати».

Обсяги інформації, отриманої хакером, невідомі. Але це проникнення є свідченням недостатньої захищеності виборчої кампанії Трампа.

Як передавав Укрінформ, телеканал ABC підтвердив проведення 10 вересня перших дебатів між кандидатами у президенти США Дональда Трампа з Камалою Гарріс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-