Лідери США та 4 європейських держав бачать необхідність переговорів з близькосхідного врегулювання

Лідери США та 4 європейських держав бачать необхідність переговорів з близькосхідного врегулювання

Укрінформ
Лідери США та Великої Британії, Франції, Німеччини та Італії наголосили на необхідності проведення переговорів з близькосхідного врегулювання цього тижня.

Про це йдеться у в їх спільній заяві, оприлюдненій, зокрема, на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

У документі зазначається, що після обговорення ситуації на Близькому Сході лідери 5 країн висловлюють свою повну підтримку поточних зусиль з деескалації напруженості та досягнення угоди про припинення вогню та звільнення заручників у Газі.

«Ми підтримали спільний заклик президента (США) Байдена, президента Єгипту Сісі та аміра Катару Таміма відновити переговори пізніше цього тижня з метою якнайшвидшого укладання угоди, і наголосили, що більше не можна втрачати часу», - йдеться у заяві.

Усі сторони повинні виконувати свої обов’язки, підкреслили її підписанти.

Крім того, вони наголосили на необхідності забезпечення безперешкодної доставки та розподілу гуманітарної допомоги.

Читайте також: Ракетні війська Ірану проводять військові навчання біля кордону з Іраком - Bloomberg

Лідери висловили свою підтримку захисту Ізраїлю від іранської агресії та від нападів підтримуваних Іраном терористичних груп. Вони закликали Іран відмовитися від своїх триваючих погроз щодо військового нападу на Ізраїль і обговорили серйозні наслідки для регіональної безпеки, якщо такий напад відбудеться.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього дня лідери Німеччини, Франції та Великої Британії також виступили зі спільною заявою, у якій закликали Іран та його союзників утримуватися від атак, які можуть призвести до подальшої ескалації напруженості в регіоні та поставити під загрозу можливість домовитися про припинення вогню та звільнення заручників, і попередили Тегеран про наслідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-