Верховний суд Бразилії підтвердив заборону соцмережі X

Верховний суд Бразилії підтвердив заборону соцмережі X

Укрінформ
Колегія Верховного суду Бразилії у понеділок підтримала рішення про призупинення роботи соціальної мережі Ілона Маска X в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

"Верховний суд Бразилії підтримав заборону роботи соціальної мережі X, раніше відомої як Twitter", - йдеться у повідомленні.

Судді одноголосно проголосували за цей захід, тобто заборона залишиться чинною.

Соцмережу X було заборонено у Бразилії, оскільки вона не змогла призначити нового законного представника в країні до встановленого судом терміну.

Це свіжа сторінка у протистоянні між суддею Верховного суду Алешандре де Мораесом та власником соцмережі X Ілоном Маском, яке почалася у квітні, коли суддя наказав заблокувати десятки облікових записів за ймовірне поширення дезінформації.

Пізніше суддя Мораес закликав колегію з п’яти членів ухвалити рішення щодо призупинення роботи соцмережі X, яке спричинило розкол у Бразилії.

Реагуючи на рішення заборонити соцмережу, Ілон Маск раніше сказав: "Свобода слова є основою демократії, і необраний псевдосуддя в Бразилії руйнує її у політичних цілях".

У своєму рішенні суддя Мораес дав компаніям, включаючи Apple та Google, п’ятиденний термін для видалення соцмережі X зі своїх магазинів додатків та блокування його використання на пристроях iOS та Android.

Він додав, що особи або компанії, які все ще отримують доступ до соцмережі X за допомогою віртуальних приватних мереж (VPN), можуть бути оштрафовані на 50 000 реалів (8 910 доларів США).

Минулого місяця соцмережа X закрила свій офіс у Бразилії, заявивши, що її представнику погрожували арештом, якщо вона не виконає накази, названі "цензурою", яка, на її думку, є незаконною згідно з бразильським законодавством.

Суддя Мораес наказав заблокувати облікові записи соцмережі X, які були звинувачені у поширенні дезінформації, багато з яких належали прихильникам колишнього правого президента Жаїра Болсонару, на час проведення розслідування.

Бразилія вважається одним з найбільших ринків для соціальних мереж Ілона Маска. Оскільки наразі доступ до соцмережі X заблоковано, багато бразильців перебувають у пошуках її альтернативи.

Читайте також: Маск заперечив, що подарував Cybertruck Кадирову

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня Верховний суд Бразилії дав Ілону Маску 24 години, щоб призначити законного представника соцмережі Х у країні.

Протистояння Маска з суддею Верховного суду Бразилії Алешандре де Мораесом триває вже декілька місяців. Маск звинуватив суддю у цензурі консервативних голосів в інтернеті через те, що Мораес наказав призупинити дію понад 100 облікових записів у соцмережі Х в межах боротьби з дезінформацією, ненавистю та нападами на демократію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-