Питав про удари вглиб Росії: сенатору США дзвонив пранкер, який видавав себе за Дмитра Кулебу

Питав про удари вглиб Росії: сенатору США дзвонив пранкер, який видавав себе за Дмитра Кулебу

Укрінформ
Голові комітету у закордонних справах Сенату США Бену Кардіну через Zoom зателефонувала людина, яка видавала себе за колишнього міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу та запитувала про удари по РФ західною зброєю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

"Особа, яка видавала себе за Дмитра Кулебу, колишнього міністра закордонних справ України, телефонувала до сенатора Бенджаміна Кардіна, керівника комітету у закордонних справах, у Zoom", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, пранкер поводився "нетипово" та розпитував про дозвіл на удари по території РФ далекобійними ракетами.

За даними джерел, Кардін нібито отримав електронний лист від "Дмитра Кулеби" з проханням з'єднатися з ним через Zoom. Під час відеодзвінка людина-співрозмовник виглядала та говорила як колишній очільник українського МЗС.

Однак у Кардіна виникли підозри, коли співрозмовник почав ставити "політично вмотивовані питання у зв'язку з майбутніми виборами".

Тоді сенатор завершив розмову та повідомив про це представників Державного департаменту, які підтвердили, що особа, яка видавала себе за Дмитра Кулебу, була кимось іншим.

Хоча представники служби безпеки Сенату не вказали, що йдеться про Кардіна, двоє посадовців Сенату, знайомих з цим питанням, підтвердили, що йдеться саме про нього.

Сам Кардін також частково підтвердив цей епізод у заяві в середу ввечері. У ній він визнав, що "останніми днями зловмисник обманним шляхом намагався поспілкуватися зі мною, видаючи себе за відому особу". Водночас він не вказав, що цією особою був Дмитро Кулеба та не зробив жодного натяку щодо України.

Читайте також: Глава МЗС Британії став жертвою пранкера, який видавав себе за Порошенка

Як повідомляв Укрінформ, раніше російські пранкери Олексій Столяров ("Лексус") та Володимир Кузнєцов ("Вован"), які можуть діяти у співпраці зі спецслужбами РФ, неодноразово розігрували різних іноземних лідерів. Зокрема, вони дзвонили президенту Франції Еммануелю Макрону нібито від імені Президента України Володимира Зеленського, а у 2016 році – Петрові Порошенку від імені Президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва.

 Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-