Посол Британії закликала РФ вивести війська з України та не обмежувати доступ для місії ОБСЄ

Росія має вивести своїх військових та зброю з України та припинити обмежувати доступ для СММ ОБСЄ, щоб не ставити під загрозу цивільне населення.

Про це написала у Твіттері посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, передає Укрінформ.

«З жахом дізналася зі звітів СММ ОБСЄ, що кількість цивільних жертв через обстріли на сході України є найбільшою після припинення вогню в липні 2020 року. Російська Федерація повинна вивести своїх військових і зброю з України і припинити обмежувати доступ для СММ. Прозорість важлива. Невинні життя під загрозою», - зауважила посол.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: В ОРДЛО зафіксували сучасне російське озброєння

Як повідомляв Укрінформ, у вересні на сході України в середньому реєструється понад 250 порушень режиму припинення вогню за день, йдеться у повідомленні для преси Спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мікко Кіннунена після чергової зустрічі ТКГ, що відбулася 29 вересня.

Він зазначив, що особливу стурбованість викликає велика кількість жертв серед цивільного населення внаслідок обстрілів і стрілянини. У вересні 2021 року ці цифри досягли найвищого показника з липня 2020 року, коли було вжито заходів для припинення вогню.

СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 15 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 28 таких порушень на Луганщині.

Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано на схід від н. п. Майорськ (підконтрольний урядові, 45 км на північний схід від Донецька).