Українські і румунські військові завершили навчання «Riverine-2021» на Дунаї

Фото

У п’ятницю, 1 жовтня, в акваторії ріки Дунай проведено церемонію закриття українсько-румунських військово-морських навчань «Riverine-2021».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці командування Військово-Морських сил Збройних сил України.

“Екіпажі кораблів, які брали участь в навчаннях, провели морський ритуал Sail pass, пройшовши зустрічним курсом з відданням військового вітання”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що цього року завершальну зустріч керівників навчання проведено на борту одного з кораблів Морських сил Румунії, яка є приймаючою стороною.

Під час зустрічі представники української та румунської делегації домовилися щодо продовження серії навчань в наступному році.

“Ми уже вчетверте успішно провели спільні українсько-румунські навчання, що надало нам змогу обмінятися досвідом застосування сил в річковій акваторії та підвищити рівень взаємосумісності з нашими партнерами. Морський, сухопутний та повітряний компоненти навчання показали високий рівень навченості та спроможність діяти в ситуації, що швидко змінюється. Всі завдання навчання виконано в повному обсязі. В наступному році ми плануємо продовжити ці, вже традиційні, навчання та зробити їх більш масштабними і складними, - поінформував керівник навчань з української сторони капітан 1 рангу Денис Іванін.

Читайте також: На Дунаї стартувала активна фаза навчань «Riverine-2021»

У ВМС зауважили, що у 2022 році Україна і Румунія проведуть уже п’ятий, ювілейний, Riverine.

Навчання серії «Riverine» є не тільки міжнародними, а й міжвідомчими, що дає змогу проводити їх у практичній площині – боротися з сучасними викликами у регіоні та підтримувати відповідний рівень безпеки у прикордонній зоні. План навчання включає спільні дії у складі багатонаціональних корабельних тактичних груп, заходи із захисту вільного судноплавства, підтримки прикордонної безпеки, тактичне маневрування, пошукові операції, універсальну оборону кораблів, патрулювання берегової смуги, висадку морського та повітряного десанту тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня у місті Тульча (Румунія) стартували українсько-румунські військово-морські навчання "Riverine-2021".