З семи відкритих КПВВ працює лише «Станиця» - ДПСУ

На лінії розмежування повноцінний пропуск здійснюється лише в одному із семи відкритих КПВВ - у «Станиці Луганській».

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передає Укрінформ.

Як наголошується, за рішенням Командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування. Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00.

Проте вільному переміщенню громадян перешкоджають окупанти, які заблокували рух у більшості дорожніх коридорів.

Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти здійснюють пропуск тільки окремих громадян двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 586 осіб та 91 транспортний засіб до тимчасово окупованої частини Донеччини, водночас, 507 осіб та 107 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Читайте також: Військова делегація Естонії відвідала зону ООС

"З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». У порівнянні з попереднім періодом інтенсивність пасажиропотоку зменшилась на 16 %. Всього за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 8 160 осіб, а на контрольовану територію – 7 289 осіб", - йдеться в повідомленні.

Під час заходів контролю прикордонники виявили 4-х громадян, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. До Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

Через КПВВ «Новотроїцьке» та «Щастя» проїхали 28 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Для населення тимчасово окупованої території України міжнародні організації доправили будівельні матеріали, медичне обладнання, продуктові та гігієнічні набори. Загальна вага гуманітарної допомоги склала 348,7 тонни.