Контррозвідка допитала бойовика «ЛНР», який нишпорив на лінії розмежування

Контррозвідники СБУ допитали бойовика “ЛНР”, який розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування.

Про це йдеться у повідомленні СБУ в Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як вдалося встановити співробітникам СБУ, зловмисник є учасником одного з підрозділів "6 отдельного мотострелкового козачьего полка имени атамана Матвея Платова народной милиции ЛНР".

Затриманий – уродженець Алчевська, колишній кримінальник, який підозрюється в скоєнні умисного вбивства в 2010 році.

Читайте також: В місії ОБСЄ прокоментували затримання російського бойовика біля Золотого

У 2014 році він вступив до лав бандформування «Брянка СССР». Згодом “служив” у мінометному взводі та брав активну участь у спротиві силам АТО\ООС на Луганщині. Зокрема, обстрілював з міномету позиції українських військових у Попасній та Золотому.

Під час затримання фігурант мав при собі пістолет ПМ з двома спорядженими магазинами, військовий квиток та посвідчення СЦКК (Спеціального центру контролю та координації припинення вогню). Тоді як носити зброю співробітникам СЦКК заборонено.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Президентка Єврокомісії закликала Росію визнати себе стороною конфлікту на сході України

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідники СБУ в ході спецоперації у Києві затримали учасника незаконних збройних формувань так званої "ДНР". Він входив до складу угруповання, яке у 2014 році займалося ліквідацією поранених у бою військовослужбовців сил АТО.