Начальник Генштабу спростував російський фейк про те, що військові ЗСУ зайняли Старомар’ївку

Жодних розпоряджень та наказів про те, щоб українські військові зайняли село Старомар’ївка, не було.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Шаптала в ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1».

«Наших воїнів в селі Старомар’ївка не було. У нас армія дисциплінована, не могли солдати, як їм захотілось, піти самі. Тому солдатів там наших не було. Це ми можемо документально перевірити», - заявив Шаптала.

Читайте також: У штабі ООС спростовують взяття під контроль території біля Гранітного

Він також пояснив алгоритм дій військових та порядок виконання завдань.

«Ми - військові. Я як начальний Генерального штабу поясню порядок виконання завдань особовим складом чи підрозділом: щоб перейти на ту чи іншу територію чи просунутись на 10 метрів вперед, вони (військові – ред.) повинні отримати якесь розпорядження, на підставі розпорядження віддати наказ. Це все має бути відпрацьовано, скажімо так, на папері. В кінці доби підсумкове донесення подається – де знаходяться які підрозділи. Ніяких документів не відпрацьовувалось. Ніхто ніякі накази не віддавав», - запевнив Шаптала.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня 93-тя ОМБр "Холодний Яр" ЗСУ спростувала в Фейсбуці інформацію ЗМІ про те, що начебто українські військові взяли під контроль село Старомар'ївка на Донеччині. У Збройних Силах України заявили, що всі підрозділи перебувають на своїх позиціях та опорних пунктах.