ОБСЄ зафіксувала 372 порушення «тиші» на сході України

СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 343 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 29 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 264/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 10 листопада 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 343 порушення режиму припинення вогню, зокрема 52 вибухи (1 розрив боєприпаса та 51 вибух невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в районах на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), а також у межах і південно-західніше н. п. Старомихайлівка (непідконтрольний урядові, 15 км на захід від Донецька).

Крім цього, Місія знову зафіксувала 104 черги з великокаліберного кулемета на захід від н. п. Гранітне, оцінених як навчання з бойовою стрільбою, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від 3 березня 2016 року, яке передбачає заборону на проведення навчань із бойовою стрільбою в зоні безпеки.

За попередній звітний період у цій області було зафіксовано 565 порушень режиму припинення вогню.

Читайте також: Окупанти обстріляли українських бійців біля Причепилівки

"У Луганській області СММ зафіксувала 29 порушень режиму припинення вогню (вибухи невизначеного походження)", - повідомили в СММ.

Більшість порушень сталася в районі на північ від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Як відомо, за попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 114 порушень режиму припинення вогню (більшість також сталася поблизу ділянки розведення в районі Золотого).