ОБСЄ за добу зафіксувала понад 300 порушень «тиші» на сході України

СММ ОБСЄ зафіксувала упродовж минулої доби 139 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 163 таких порушення на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 281/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 30 листопада.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 139 порушень режиму припинення вогню, зокрема 90 вибухів (21 вибух від вихідного вогню та 69 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в районах на північний схід, північний захід і південний захід від н. п. Кремінець (непідконтрольний урядові, 16 км на південний захід від Донецька), на північ, схід і захід від н. п. Олександрівка (непідконтрольний урядові, 20 км на південний захід від Донецька), а також на південь від ділянки розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька).

За попередню добу в цій області було зафіксовано 159 порушень режиму припинення вогню (деякі також південніше ділянки розведення в районі Петрівського).

Читайте також: У штабі ООС показали наслідки артобстрілу Станиці Луганської

"У Луганській області Місія зафіксувала 163 порушення режиму припинення вогню, зокрема 109 вибухів невизначеного походження", - повідомили в СММ.

Більшість порушень сталася північніше ділянки розведення в районі н. п. Станиця Луганська (підконтрольний урядові, 16 км на північний схід від Луганська).

Як відомо, за попередню добу в цій області порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.