У зоні ООС уперше відбулося тренування із застосуванням комплексу Javelin

Фото

У районі проведення операції Об’єднаних сил вперше відбулося тренування особового складу із застосуванням переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС.

"За наказом командувача Об’єднаних сил генерала-лейтенанта Олександра Павлюка на одному із загальновійськових полігонів у районі проведення ООС відбулося практичне виконання стрільб по броньових об’єктах особовим складом розрахунків переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin", - ідеться в повідомленні. 

Уточнюється, що застосування цього ПТРК з метою тренування особового складу в районі проведення ООС відбувається вперше.

У зоні ООС провели тренування із застосуванням Javelin / Фото: facebook.com/pressjfo.news

Стрільба з протитанкового комплексу велася по умовній цілі – танку в окопі, який перебував на відстані близько 1,5 км.

Зазначається, що у ході тренувань була визначена ефективність ведення вогню з комплексу Javelin у зимових погодних умовах, зокрема за сильного вітру та низької температури повітря.

"Попри те, що військовослужбовці стрільбу з даного озброєння виконували вперше, завдання було виконано успішно - ціль умовного противника було уражено", - вказується в повідомленні.

"Головна перевага Javelin - легкість у керуванні. Ракета після пуску сама наводиться на ціль, що дозволяє досягати практично 100-відсоткової влучності стрільби", - відзначив військовослужбовець Віктор, який вів стрільбу. За його словами, ураження цілей з Javelin не викликає труднощів у фахівців, які мають досвід застосування вітчизняних та радянських аналогів переносного ПТРК.

Як повідомляв Укрінформ, американські журналісти телеканалу ABC News у репортажі зі сходу України продемонстрували кадри з тренувань військовослужбовців ЗСУ, де були зображені протитанкові комплекси Javelin. Фотографію військових з цим ПТРК в зоні ООС опублікував і український військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

Поява в зоні проведення операції Об’єднаних сил американських протитанкових ракетних комплексів Javelin викликала обурення в Росії. Так, постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич традиційно звинуватив Україну в порушенні Мінських домовленостей і буцімто в бажанні силовим сценарієм вирішити конфлікт за підтримки західних партнерів.

Місія Сполучених Штатів Америки в ОБСЄ зреагувала на обурення російської сторони, вказавши на право України на самооборону та виключно оборонний характер протитанкових ракетних комплексів Javelin.