Міноборони проситиме внести зміни до бюджету щодо збільшення фінансування ЗСУ

Міноборони ефективно співпрацює з профільним парламентським комітетом, урядом та вже найближчим часом подасть на розгляд парламенту пропозицію щодо збільшення фінансування ЗСУ в поточному році.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, відповідаючи на питання Укрінформу щодо переліку документів, які першочергово мають бути ухвалені для Міноборони.

«Дуже хороша співпраця з профільним комітетом Верховної Ради. Зараз у нас на розгляді трирічний план закупівель, вони будуть його затверджувати. У нас відбулась розмова зі спікером парламенту паном Стефанчуком, який запевнив, що парламент підтримає все, що потрібно міністерству. Наприклад, сьогодні буде підписана угода між Україною і Туреччиною, і її треба буде ратифікувати в парламенті максимально швидко. Також є великий законопроєкт 4210, який стосується деяких рекомендацій наших стратегічних радників, продовження реформи Збройних сил і Міністерства оборони, системи сектору безпеки та оборони. І ми вже домовились, що будемо про це говорити», - розповів міністр.

Читайте також: Резніков сказав, скільки коштуватиме ракетна програма в Україні

Резніков також повідомив, що після консультацій з міністром фінансів, прем’єр-міністром та після обрахування всіх потреб, Міноборони подасть запит на збільшення фінансування потреб ЗСУ на поточний бюджетний рік.

«Ми напевне будемо звертатись найближчим часом до Верховної Ради з проханням затвердити зміни до державного бюджету для того, щоб отримати можливість додаткового фінансування на ті потреби, які нам необхідні зараз і негайно. Адже є бюджет на рік - він складений, є план на рік - він нам зрозумілий, але деякі речі, наприклад збільшення кількості систем захисту, оскільки формують сили територіальної оборони, на їх підготовку нам фінансування потрібно», - розповів міністр.

Резніков нагадав, що наразі вже збільшено фінансування низки професій – військових медиків, льотчиків, інструкторів снайперської підготовки.

«Найближчим часом уряд затвердить постанову про підтримку Сил спеціальних операцій, але головна моя амбіція – це підвищення грошового забезпечення в усіх підрозділах ЗСУ в цьому році хоча б до рівня ринкового», - наголосив Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про Державний бюджет України на 2022 рік» № 1928-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 2 грудня 2021 року. На національну безпеку й оборону передбачено видатки у розмірі 267,2 млрд грн (що на 14,9 млрд грн більше, ніж 2021 р.).