Керівництво РФ розглядає можливість теракту в «Л/ДНР» як привід для нападу - розвідка

Документ

Керівництво РФ наразі розглядає можливість організації теракту на одному з підприємств так званих ДНР та ЛНР, що має призвести до технологічної катастрофи в регіоні та загибелі значної кількості місцевих мешканців.

Про це у повідомленні щодо загрози здійснення терористичних актів на об’єктах промисловості так званих ДНР та ЛНР на своїй сторінці у Фейсбуці інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ), передає Укрінформ.

За інформацією ГУР МОУ, «кремлівські керманичі продовжують завзятий пошук приводів для звинувачень нашої держави у протиправних діях на Донбасі задля обґрунтування ескалації збройної агресії».

Читайте також: Росія тримає питання потенційного вступу України в НАТО як casus belli – Шольц

«Враховуючи всі невдалі попередні спроби звинуватити Україну в порушенні домовленостей, нібито здійсненні терористичних актів та обстрілах об’єктів цивільної інфраструктури тощо, на теперішній час керівництвом Російської Федерації розглядається можливість організації терористичного акту на одному з підприємств так званих ДНР та ЛНР, який має призвести до технологічної катастрофи в регіоні, загибелі значної кількості місцевих мешканців та створення приводу для нападу, так званого «casus belli», - йдеться у повідомленні.

Керівництво РФ розглядає можливість організації теракту на одному з підприємств «ДНР» та «ЛНР» / Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

У відомстві також виклали список об’єктів, імовірність здійснення терактів на яких з огляду на масштаб та загрозу негативних наслідків, є найбільш можливим.

«Українською мовою надана наявна в ГУР МО України інформація, російською мовою – інформація з вищезазначених «псевдореспублік», - поінформували у розвідці, говорячи про цей список об’єктів.

Читайте також: «Вагнерівці» готують серію терористичних актів у Донецьку – розвідка

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції подякував міжнародним партнерам за розвіддані, але заявив, що довіряє своїй розвідці.