Місія ОБСЄ за добу нарахувала понад 1700 порушень перемир’я на сході України

СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 528 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 1 182 порушення на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті СММ ОБСЄ № 42/2022.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 528 порушень режиму припинення вогню, зокрема 345 вибухів (42 вибухи від вихідного вогню, 9 розривів боєприпасів, 5 вибухів у повітрі та 289 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у повідомленні.

Більшість порушень зафіксовано в районах на північний захід, північний схід і південний захід від н.п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька), на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), а також у районах на північний захід і північний захід від непідконтрольного урядові Донецька.

Протягом попереднього звітного періоду в цій області Місія зафіксувала 703 порушення режиму припинення вогню (деякі також біля Горлівки і Широкиного).

Читайте також: Окупанти після погроз забрали у Місії ОБСЄ обладнання безпілотника

" У Луганської області СММ зафіксувала 1 182 порушення режиму припинення вогню, зокрема 1 075 вибухів (173 вибухи від вихідного вогню, 52 розриви боєприпасів і 850 вибухів невизначеного походження)", - зазначається у звіті.

Більшість порушень зафіксовано в районах на захід, північний захід і південний захід від н. п. Кадіївка (кол. Стаханов; непідконтрольний урядові, 50 км на захід від Луганська), а також на ділянках розведення в районах н. п. Станиця Луганська (підконтрольний урядові, 16 км на північний схід від Луганська) і н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська) та поблизу них.

Читайте також: У зоні ООС за добу окупанти здійснили 75 обстрілів: один захисник загинув, троє поранені

На останній ділянці розведення команда СММ також зафіксувала 16 боєприпасів у польоті, оцінених як реактивні снаряди, випущені з реактивної системи залпового вогню.

Як відомо, упродовж попереднього звітного періоду в цій області СММ зафіксувала 1 224 порушення режиму припинення вогню (більшість також поблизу ділянок розведення в районах Станиці Луганської і Золотого).