Південна Корея приєднується до санкцій проти Росії

Президент Мун Чже Ін заявив, що Південна Корея приєднається до санкцій проти Росії після того, як вона вторглася в Україну в ніч на 24 лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

«Як відповідальний член міжнародного співтовариства Південна Корея висловлює підтримку міжнародним зусиллям, у тому числі щодо введення економічних санкцій, спрямованих на стримування збройного вторгнення (РФ в Україну – ред.) та мирного вирішення ситуації, і братиме участь у цих зусиллях», - сказав Мун Чже Ін.

За його словами, використання збройних сил, що спричиняє людські жертви, не може бути виправданим за жодних обставин. «Будь-які суперечки між країнами повинні вирішуватися не війною, а шляхом діалогу та переговорів», - зазначив він.

Раніше президент Південної Кореї Мун Чже Ін під час засідання Ради національної безпеки країни зазначив, що суверенітет і територіальну цілісність України необхідно поважати.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Зокрема, російські війська нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах в Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних сил України.

Державний кордон України на ділянці з Росією та Білоруссю зазнав атаки з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю.

Російська броньована техніка порушила український кордон в Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.