У Росії на антивоєнних акціях увечері та вночі було затримано понад 1800 людей

Після початку війни з Україною у російських містах пройшла хвиля протесту. Було затримано 1819 осіб у 58 містах країни, від Петербурга до Владивостока.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє правозахисний портал ОВД-Инфо, який веде моніторинг акцій.

Найбільше людей вийшло у Москві, тут було затримано 1002 особи. У Санкт-Петербурзі – 439 затриманих, у Краснодарі – 58, у Єкатеринбурзі – 39, у Саратові – 28, у Нижньому Новгороді – 23, у Воронежі – 21. У решті міст – менше 20 затриманих.

Вранці у п'ятницю повідомляється, що у російських відділеннях поліції складаються протоколи на затриманих, на деяких можуть порушити кримінальні справи. Частина затриманих не може вийти на зв'язок із адвокатами.

Правозахисний портал ОВД-Инфо продовжує регулярний моніторинг та докладно описує ситуацію.

Як повідомлялося, у четвер було опубліковано три відкритих листи із засудженням війни, під якими розпочався збір підписів. Це лист муніципальних депутатів російських міст; лист російських журналістів та експертів, які пишуть про зовнішню політику; а також лист науковців та журналістів, які пишуть про науку.

Як відомо, лідер держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної воєнної операції на Донбасі. Близько 4 години ранку 24 лютого Москва завдала ударів по Україні і почала війну.

На території України запроваджено воєнний стан.

Фото: Віталій Малишев